10:00

AIK FF 10

Referat: IF Brommapojkarna 8 - AIK FF 10

Alltid lite extra pirrigt att spela mot något av dom större föreningarna från Stockholm. Och alltid lite extra kul när det går bra för oss.

Den här matchen blev lite annorlunda eftersom AIK bara kunde mönstra sex killar till match. Med andra ord hade allting kunnat se lite annorlunda ut om de också hade haft tio killar, men vi kan inte göra annat än att spela mot det motstånd som finns.

AIK öppnade ganska friskt med bra tryck på oss och ett fint passningsspel. Men vi hittar vårt spel efter en lite avvaktande öppning och det börjar blir svårt för de gulsvarta. Till slut kan inte AIK stå emot mer efter att Sam pressar hårt på och vi får 1-0 efter dryga tio minuter.

Därifrån spelar vi bra, men det dröjer ca tolv minuter till nästa mål, när Adrian ger oss 2-0 strax innan paus. Axel, kapten för dagen, markerar sitt comeback i laget med två tunga skott i snabb följd och det är god natt för Gnaget. I sista minuten sätter Anton punkt för matchen med 5-0. Anton får också det gröna kortet. Att motståndarens tränare kände hans namn måste ju också betyda något.

Som sagt så hade den här matchen kunnat bli annorlunda om AIK haft fullt manskap. Med det sagt så hade det kunnat bli väldigt annorlunda om de haft en sämre – dvs normal – målvakt. För den här killen var en levande vägg och räddade massor med skott, vi räknade till hela 11 räddningar som i normalfall hade gått in.

Allt som allt en mycket trevlig lördagsmorgon i solskenet. Nästa helg blir det dubbelt upp. Först en Sanktan-match mot Lidingö, därefter möter vi FK Bromma i en träningsmatch och straffläggning några timar senare. Vi kommer att kalla som vanligt till Sanktan-matchen, FK Bromma-matchen kan man anmäla sig till redan nu.